Taxi vanaf Edinburgh Airport // prijs en reistijd


Je kunt prima met de taxi vanaf Edinburgh Airport naar het centrum van de stad reizen. Ze staan op de begane grond van de multi storey car park, aan de andere kant van de terminal van de luchthaven. Volg de taxi borden in de terminal. Er zijn officiele airport-taxi’s, dit zijn ‘black cabs’, verzorgd door het bedrijf City Cabs. Er kunnen 5 tot 6 personen in een taxi met een normale hoeveelheid bagage. Bel 0131 656 0830 om informatie op te vragen. De meeste taxi’s hebben mogelijkheden voor minder validen.

De rit naar de stad duurt waarschijnlijk zo’n 25 minuten en kost meestal zo’n £25 tot £35. Handig voor als je met meerdere personen en veel bagage reist, minder handig als je in je eentje bent met weinig bagage. Check hiervoor de andere verbindingen naar de stad Edinburgh.

Online taxi vergelijken!

Wat misschien nog beter is, is het online vergelijken van een taxi vanaf Edinburgh Airport. Je hoeft niet op alle andere passagiers van het vliegtuig waar jullie mee zijn aangekomen, te wachten in de rij op zoek naar een taxi. Jouw taxi is dan al via Taxi2Airport besteld. 24 uur van tevoren krijg je een voucher van Taxi2Airport toegestuurd met daarin de informatie over de chauffeur, hoe hij je gaat oppikken en waar hij te vinden zal zijn. Er staat ook een telefoonnummer bij. Bedenk dat de prijs niet in ponden weergegeven zal worden, maar waarschijnlijk in euro’s.

Bekijk hier hoeveel een taxi vanaf Edinburgh Airport kost.