Hotels bij Edinburgh Airport // online vergelijken

Edinburgh ligt maar 13 kilometer vanaf Edinburgh Airport. In Edinburgh zijn een aantal hotels die een erg hoge waardering hebben gekregen van Booking.com. Maar ook staan er enkele hotels dichtbij Edinburgh Airport met een hoge waardering. De beste drie worden hieronder besproken.

Hilton Edinburgh Airport Hotel is een erg mooie vestiging op twee minuten afstand vanaf het vliegveld. Uit ruim 2.000 beoordelingen heeft dit hotel een score van een 8,1 (op een schaal van 1 tot 10). Deze score moet een reden hebben en dat blijkt ook zo te zijn. Als je een kamer hebt geboekt bij dit hotel kun je 24 uur per dag gebruik maken van een pendeldienst naar vliegveld Edinburgh. De kamers van het Hilton hotel zijn zowel geschikt voor werkbezoeken als vakanties. Elke kamer heeft een flatscreen-tv, internettoegang en een bureau (om eventueel aan te werken). Ook zijn de kamers licht en fris (doordat ze voorzien zijn van grote openslaande ramen). Met een lounge, een sauna, een binnenzwembad, een schoonheidssalon, een bar en een restaurant met lokale Schotse gerechten valt er altijd wat te beleven.

Holiday Inn Express Edinburgh Airport is de hoogst gewaardeerde van de drie. Met 1.400 beoordelingen krijgt dit hotel van de Booking-gebruikers een 8,5 uit 10. Ook dit hotel biedt (net als het Hilton) een pendeldienst aan van en naar het vliegveld, erg handig als je snel van het vliegveld naar je hotel wilt, of andersom. Wat dit hotel waarschijnlijk een hogere beoordeling geeft dan het Hilton is de prijs. Natuurlijk verschillen de prijzen wel eens, maar gemiddeld is de Holiday Inn Express een paar tientjes goedkoper, wat het voor veel mensen aantrekkelijker maakt dan het Hilton hotel. Ook dit hotel is geschikt voor werk- en vakantiedoeleinden. Ontbijt is inbegrepen en het centrum is (met de auto) zo’n 15 minuten van het hotel.

Het laatste hotel dat wij onder de loep namen is een budget hotel. Veel mensen vinden het zonde om veel geld uit te geven in dure hotels, omdat ze hier enkel zijn om te slapen. Waarom zou je ook veel geld uitgeven aan hotels als je de hele dag de omgeving (of de stad) aan het ontdekken bent? Het ibis Budget Hotel Edinburgh Park begrijpt dit gevoel. Dit budget hotel krijgt uit bijna 6.000 beoordelingen een 8,2. Voor bijna de helft van de Hilton-prijs kun je hier een overnachting boeken. Tegenover het hotel bevindt zich een tramhalte met een directe verbinding naar het stadscentrum en de luchthaven van Edinburgh. Het vliegveld is helaas wel iets verder weg dan de andere twee hotels. Het ibis Budget hotel ligt namelijk op zo’n 8 minuten van de luchthaven. Het ibis hotel biedt gratis parkeergelegenheid en tegen een vergoeding ook een lekker ontbijt. Ook is er een gratis WiFi-verbinding waar gasten gebruik van kunnen maken (net als bij het Hilton en de Holiday Inn).