Bestemmingen van Edinburgh Airport

Het vliegveld van Edinburgh is een groot vliegveld en heeft daarom ook veel bestemmingen. De enige Nederlandse bestemming is Amsterdam. KLM en easyJet vliegen beiden naar Schiphol vanaf de luchthaven van Edinburgh. Op Edinburgh Airport zijn verder nog meer dan 30 andere vliegtuigmaatschappijen actief. Grote gebruikers zijn Easyjet, Jet2 en Ryanair. Bekende bestemmingen in het netwerk van vliegveld Edinburgh zijn Dublin, Frankfurt, Geneve, Kopenhagen, Madrid en zelfs New York, Doha en Toronto.

KLM en Easyjet 4x per dag naar Edinburgh

Omdat zowel KLM Cityhopper (5x per dag) als EasyJet (2x per dag) allebei een directe route hebben van Amsterdam naar Edinburgh kun je met het vliegtuig gemakkelijk in de Schotse stad komen. Amsterdam is vanaf vliegveld Edinburgh, gemeten in aantallen passagiers, op Dublin na de populairste bestemming. In 2023 reisden meer dan 500.000 passagiers vanaf Edinburgh naar Amsterdam of andersom.

Vanaf Eindhoven kun je ook 2x per week met Ryanair naar Edinburgh.

Zoals je met KLM Cityhopper naar Amsterdam kunt reizen, kun je ook met Brussels Airlines naar Brussel Airport reizen. Brussel is minder populair dan Amsterdam.