Bestemmingen van Edinburgh Airport

Het vliegveld van Edinburgh is een groot vliegveld en heeft daarom ook veel bestemmingen. De enige Nederlandse bestemming is Amsterdam. KLM en easyJet vliegen beiden naar Schiphol vanaf de luchthaven van Edinburgh. Op Edinburgh Airport zijn verder nog meer dan 30 andere vliegtuigmaatschappijen actief. Grote gebruikers zijn Easyjet, Jet2 en Ryanair. Bekende bestemmingen in het netwerk van Edinburgh zijn Dublin, Frankfurt, Geneve, Kopenhagen, Madrid en zelfs New York, Doha en Toronto.

KLM en Easyjet 4x per dag naar Edinburgh

Omdat zowel KLM (3x per dag in de winter, ’s zomers vliegt KLM Cityhopper ook nog 3x per dag extra) als EasyJet (1x per dag) allebei een directe route hebben van Amsterdam naar Edinburgh kun je met het vliegtuig gemakkelijk in de Schotse stad komen. Amsterdam is vanaf Edinburgh Airport, gemeten in aantallen passagiers, op respectievelijk Londen Heathrow, Londen Gatwick en Londen Stansted na de populairste bestemming. In 2022 reisden bijna dan 500.000 passagiers vanaf Edinburgh naar Amsterdam of andersom.

Vanaf Eindhoven kun je ook 3x per week met Ryanair naar Edinburgh.

Zoals je met KLM Cityhopper naar Amsterdam kunt reizen, kun je ook met Brussels Airlines naar Brussel Airport reizen. Brussel is minder populair, in 2015 reisden slechts 100.000 mensen tussen Brussel en Edinburgh.